středa 25. září 2013

BANGKOK- betonová džungle plná kontrastů

BANGKOK- betonová džungle plná kontrastů

Bangkok se svou populací přes 6 milionů obyvatel se řad mezi jednu z největších ekonomik regionu.

Člověk tu může najít vše co chce, co nechce, a i to co si nedokáže vůbec představit. Nespočetné množství chrámů, obchodů, mrakodrapů, business center, skytrain (nadzemní dráha), řeku, která dodává městu jak život a možnost lodní dopravy, tak i místo k házení odpadků, splašků a tudíž patřičný zápach. Řeka skýta opravdu výbornou a především levnou variantu hromadné dopravy.



Popisovat veškeré památky nemá pro jejich množství cenu. Jak to tady ale ve zkutečnosti vypadá a jaký na nás udělalo město dojem? Dojmů je opravdu hodně. V Bangkoku je snad každý koho potkáte „podnikatel“ . Stánkaři na ulicích nabízejí jídlo, různé cetky, oblečení, cigarety, noviny a v turistických oblastech, jako je například oblínená Khao San Road na které jsme byli ubytováni, také obleky, tetování a exotická jídla jako štíry, červy, žáby a podobně.


Člověk nemusí být v Bangkoku dlouho, aby mu to začalo lézt na nervy. Mně osobně stačilo 5 min cesty z letiště, kdy nám taxíkář odmítnul zapnout taxametr, a tím nadhodnotil cenu jízdy. Naštěstí tydle praktiky znám a podařilo se mi naložit dva další cestovatelé, kteří se s náma složili a cenu jsme úspešně snížili na minimum.
Někdo má asi silné nervy, ale když vám co 5 metrů někdo klepe na rameno s nabídkou taxislužeb, ušití obleku, tetování, prodeje náramků a podobných věcí které vůbec nepotřebujete, je to opravdu otrava.


Bangkok má ale i světlé stránky. I nakupování se může stát zábavou, a to velice levnou. Ceny jsou zde daleko nižší než v turistických oblastech, a nabídka je veliká a pestrá.
Prodávají zde často staré babičky, které chodí s dřevěnou žábou vydávající specifické, velice protivné kuňkání.


Bangkok, to je především OBROVSKÁ betonová džungle plná kontrastů kdy na jedné straně září moderní mrakodrapy a výlohy luxusních obchodů a na druhé majií lidé nouzi o peníze a bydlí ve velice skromných příbytcích.





Žádné komentáře:

Okomentovat