úterý 24. prosince 2013

Wellington

Největrnější hlavní město na světě nám štěstí zrovna nepřineslo. Hned ráno v kempu rozbíjíme světlo od auta. Další obtíží je sehnat parkování v tak velkém městě. Nakonec parkujeme v podzemních garáží u přístavu za 20 dolarů.
Přístav sálá dobrou atmosférou. Budovy bývalých doků jsou příjemně zrekonstruovány a celé okolí přístavu je upraveno pro pěší. Přístavu vévodí most City-to Sea s velkorozměrovou řezbářskou výzdobou.



Výhled z přístavu na město. Centrum města se rozkládá v podstatě na úzkém pásu u vody. Za ním terén stoupá. V kopci pak najdete spoustu předměstských vilek.

 

Odvážné holky skáčou.


Podél vody docházíme až k muzeum Nového Zélandu Te Papa. Výstavní prostory muzea odpovídají ploše tří fotbalových hřišť, patří k největším národním muzeím na světě. Nejvíce nás zaujala expozice o zemětřesení. Můžete zde zažít zemětřesení na vlastní kůži při simulaci zemětřesení. Zkusit si potěžkat a porovnat horniny zemského pláště a jádra.






Cuba street, barevná ulice, plná umělců, značkových secondhandů a nejrůznějších obchodů. Kouzelník mi tady čte z ruky a předvádí triky s kartami i mincemi.


V podzemním parkovišti nejenže nám naúčtovali místo 20 dolarů 40, ale ještě nám vykradli auto. My jsme s Kubou měli štěstí, ukradli nám jenom blbiny. Hůře dopadli naši spolucestující Lukáš s Markétou. Oběma zloději ukradli hlavní zavazadlo se vším oblečením.


Kluci kupují pivo, ať tu krádež alespoň zapijem. Nevypili jsme ho všechno a pár piv jsme nechali přes noc v kempu v tašce pod autem. Tak nám ho taky ukradli. 






Žádné komentáře:

Okomentovat