úterý 8. října 2013

Koh Phangan, nové ubytko, večer s Thajci, výlety na motorce

Našim dalším útočištěm na několik dní se stalo bydlení v bungalovech Green Peace. Náš bungalov je umístěn přímo na pláži Ban Tai s výhledem na moře. Na naši terasu s houpací sítí vane příjemný větřík od vody. Kuba mě tady naučil hrát šachy, oba jsme tomu celkem propadli a dost času jsme strávili na terase hraním.



Pláž je tu mělká, pro plavání to nejsou zrovna ideální podmínky a odliv je každé odpoledne dost znát. Ale díky toho, že jsme tady mimo sezónu, máme většinou celou pláž jen pro sebe. Majitel Mike je moc přívětivý chlapík. Společnost nám tu dělají taky dva pejsci: místní Andajk a místní Rony.



Na procházce dál po pláži



Po cestě jsme potkali a seznámili se už s více různými lidmi například s ruským DJem, Australanem, co pořádá festivaly, zcestovalým Španělem, ale Thajci, s kterými jsme se setkali zde, si nás opravdu oblíbili. Black pracuje pro vládu a je jediný, který umí anglicky. O a Sírí jsou bratři a nosí policejní trička. O alespoň pár slovíček anglicky umí. Sírí je zato opravdu vtipný a chce se s námi bavit nejvíc, ale je nám líto, že mu nerozumíme. Na Ko Phangan přijeli na dovolenou a jinak žijí ve městě Samut Songkhram, který leží asi hodinu na JZ od Bangkoku. Dostali jsme od nich pozváni k nim domů.


A tady taky společně s Iry, kteří bydleli ve vedlejším bungalovu. Všichni tři jsou umělci a moc milí.


Jakub předvedl Thajcům na pláži fireshow.


Nejefektivnější doprava po ostrově je určitě jízda na motorce. Od Mika jsme měli půjčenou Hondu Click za 150 Bathů na den. Tolik většinou stojí krátká cesta taxíkem pro jednu osobu tady na ostrově, což je dost ve srovnání třeba s Bangkokem.


Na motorce jsme objeli několik menších chrámů na ostrově, viděli jsme nejstarší a nejvyšší strom ostrova.



Zajeli jsme se podívat na vyhlídku i vodopády.



A taky na pláž Haad Rin, na které se pořádá slavná Full moon party a koupaní je zde o dost lepší.


Závody v Kitesurfungu


Předposlední den na ostrově jsme zajeli už opálení na nejsevernější pláž ostrova Haad Chaloklum. 


Celou dobu nám na ostrově přálo hezké počasí, ale tady na pláži se začínalo schylovat k bouřce. Měli jsme to na motorce do našeho bungalovu celkem daleko, tak jsme se raději vypravili rychle zpět. Pršet, nakonec nepršelo a mraky vytvořily nádhernou atmosféru pro čínský chrám, který jsme navštívili po cestě zpátky.




Sbohem Ko Phangan



Žádné komentáře:

Okomentovat